DELA
Foto: Joakim Holmström

Ny reseplanerar för kollektivtrafiken och skärgårdstrafiken

Nu finns det äntligen en reseplanerare för den åländska kollektivtrafiken och skärgårdstrafiken; www.resa.ax.

Reseplaneraren är en del av Ålandstrafikens digitaliseringsprojekt. Utvecklingen har skett under drygt ett år. Planen är att i år ska vara den sista gången som Ålandstrafiken trycker upp pappersturlistor för kollektivtrafiken.

– Reseplaneraren gör det möjligt att på ett enkelt och smidigt sätt hitta en resa i kollektivtrafiken. Det går nu att kombinera tätortstrafiken med landsortstrafiken och skärgårdsfärjorna utan att öppna en tidtabell. Reseplaneraren kommer lagom till turistsäsongen och gör att besökare lättare kan röra sig på Åland, säger infrastrukturminister Christian Wikström i ett pressmeddelande.

Reseplaneraren är inte helt färdigutvecklad i nuläget. Uppdateringar kommer att ske succesivt och optimering av tjänsten fortgår.  Ålandstrafiken uppmuntrar de som hittar fel i tjänsten att höra av sig till landskapsregeringen på adressen synpunkter@regeringen.ax.

Digitaliseringen av bokningssystemet för skärgårdstrafiken är ett pågående projekt. Målsättningen är att alla offentliga resetjänster ska inkluderas på samma sida.