DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ny nordisk mat har ny referensgrupp

Landskapet har tillsatt en ny referensgrupp för projektet Ny nordisk mat på Åland för 2023–2024.

Ordförande är Harriet Strandvik. Medlemmar är landsbygdsutvecklare Lena Brenner, landsbygdsutvecklare och representant för Ny nordisk mat på nordisk nivå, Karin Limnell representant för Högskolan på Åland, Mathias Kumlin, representant för Ålands yrkesgymnasium, Johanna Dahlgren, representant för restaurangnäringen, Viktor Eriksson, representant för måltidsturism, Caroline Lepistö, representant för turism- och restaurangutskottet, Anna Nordlund-Gustafsson, representant för livsmedelsindustrin, Petra Sjöberg, representant för handeln, Maria Sten Lindqvist, representant för fiskerinäringen, Anna Alm, representant för Ålands producentförbund, Tobias Braun, representant för offentliga kök, Niko Micklin, Visit Åland, Ida Segerström-Wester, Skördefestens vänner och Agneta Wackström, Företagsam skärgård.

Ny nordisk mat är ett program som stöds av Nordiska ministerrådet med visionen att det nordiska köket ska inspirera till matglädje, smak och mångfald. (eh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp