DELA

Finström vill ha förtur vid utbyggnaden av gc-banor

Kommunstyrelsen i Finström har beslutat be landskapsregeringen ge kommunen höjd prioritet vid utbyggnaden av gc-banor, och välkomnar en översyn av hastighetsbegränsningarna på landskapets vägar inom kommunen. Beslutet kom till som ett resultat av en motion från Leif Karlsson, centerledamot i fullmäktige.

Under punkten maxtaxa i äldreomsorgen beslutade kommunstyrelsen efter omröstning (3/2) enligt kommundirektörens förslag, alltså att inför kommunfullmäktige föreslå att som maxtaxa för äldreomsorgens tjänster och månadsavgift på Rosengårds ESB-boende utgå från servicens faktiska produktionskostnad enligt senast kända bokslutsuppgifter, att fastställas av nämnd inför varje nytt budgetår. Ordförande Sven-Anders Danielsson (C) och andre vice ordförande Lene-Maj Johansson (C) reserverade sig mot beslutet. (ss)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp