DELA
Foto: Jonas Edsvik

Vad ska du läsa på alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag är en dag som går i kärlekens tecken och vad vore inte bättre än att läsa en bok fylld av romantik?

Här tipsar åländska bibliotek om de bästa böckerna, så att alla kan njuta av kärlek.

Vårdö bibliotek:

– Det lånas ganska mycket romantik här på Vårdö. Deckare och romantik är nog de genrer på böcker folk lånar mest av. Jag skulle rekommendera ”Livet efter dig” av Jojo Moyes. Den har fått bra betyg av våra läsare.

Finströms bibliotek:

– Folk lånar mycket gammaldags romantik och romantik som utspelar sig i skärgården. Vill man ha ett alternativ för de yngre läsarna med fokus på kärlek så är ”Vara ihop” av Marie Oskarsson bra. För den lite äldre publiken skulle jag rekommendera ”Sonjas andra chans” av Åsa Hellberg.

Geta bibliotek:

– Här i Geta lånas det mycket deckare. Det lånas inte lika mycket romantik, men en populär bok är ”Allt jag önskade” av Lucy Dillon. Sen lånas det otroligt mycket böcker av kärleksförfattaren Danielle Steel, vi har säkert ett fyrtiotal böcker av henne. Folk tycker verkligen om henne, annars skulle vi inte köpa in så mycket av henne.

Kökar bibliotek:

– Kökarborna föredrar deckare framför romantik, men det finns ändå några romantiska böcker som lånas ganska flitigt. ”Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden” av Jenny Colgan och ”Mitt (inte så) perfekta liv” avSophie Kinsella är två populära böcker.

Fler lästips i onsdagens Nya Åland!

Wilma Boman (prao)