DELA

Sommarens cafékonstnärer klara

Fyra konstnärer presenteras under sommaren i galleriet vid Café Lugn & Ro vid Eckerö post och tullhus. (Bilden ett beskuret arbete av Erica Pettersson, som är en av sommarens utställare.)
Det blir den tredje säsongen för Café Galleri Lugn & Ro som nu presenterar en konstnär för var månad under under maj, juni, juli och augusti.
Först ut är Erica Pettersson, 1.5-30.5. Hon följs av Andreas Dienert, 31.5-4.7, Anette Gustafsson, 5.7-1.8 och sommaren avslutas med Stig-Olof Jokinen, som ställer ut mellan den 2.8 och 30.8.
Peter Winquist vid Eckerö post- och tullhus säger att kombinationen av café och galleri har blivit uppskattad och att utställningarna lockat bra med besökare. Även utställarna har varit nöjda.


Tidskrifter
En annan uppskattad aktivitet vid caféet har varit att Lugn & Ro har hört till de sommarcaféer runt om i Svenskfinland som haft möjlighet att presentera ett urval finlandssvenska kulturtidskrifter för besökarna, tidskrifter som Horisont, Nya Argus, Finsk Tidskrift, Ny Tid, med flera.
– Särskilt för rikssvenska besökare har detta varit något nytt och uppskattat. Många i Sverige känner ju inte alls till de svenskspråkiga kulturtidskrifter som utkommer i Finland, säger Peter Winquist.
Även denna sommar kommer besökarna att kunna läsa kulturtidskrifter vid caféet. (jk)