DELA

Power-pop med klös på Bastun

När lördagskvällen blev till söndagsmorgon på pub Bastun klev Mary, Judy, Claudia och Murat från amerikanska Baby Shakes upp på scenen.
Showen rivstartade och publiken svarade på stört. Ännu en bra spelning på Bastun med andra ord.
Det var många som inte visste något om Baby Shakes, förutom att de var från USA och att de spelade punkrock.
Många förvånade ansikten syntes i publiken när tre unga söta tjejer med rött läppstift, och samtliga iklädda kjolar, klev upp på scen.
Men oj vad de kunde rocka och röja. Tittade man lite närmare såg man att deras armar var täckta av tatueringar, detta var inga vanliga brudar utan riktiga rockbrudar.

Europaturné
Baby Shakes är nu på sin Europaturné och har gästat en rockkryssning på en av färjorna, men de har även varit en sväng till Jyväskylä. En gång i månaden ordnas kryssningar på färjorna med olika teman och denna gång var det passligt nog en rockkryssning. Om några veckor är turnén slut och de återvänder till USA.
Baby Shakes spelar en kommersiell punkrock, och fast den låter som mycket annat som finns ute på marknaden i dag känner man att det är äkta. Den sprudlande glädje som kommer från dessa tjejer, och kille, när de står på scen går inte att ta miste på.
Jag får känslan av att de har stått i ett garage i många år och spelat sin musik innan de blev upptäckta och fick skivkontrakt. Det är deras eget sound och det märks. Musiken är både trallvänlig och röjvänlig, den passar för alla humör och smaker.
Det märks på Pub Bastun och publikresponsen är mycket bra, men allvarligt talat har någon sett en dålig publik på Bastun? Det är alltid fem svärtor av fem möjliga.

Höjer tempot
Baby Shakes drar även sitt strå till stacken och röjer på bra under hela spelningen, utan att det musikaliska blir lidande. Speciellt Mary som sjunger håller igång publiken och hinner även med att skratta lite när önskemål om att få höra the Hives kommer från någon i publiken.
Men några the Hives-låtar blir det inte. Istället höjer bandet tempot och fortsätter leverera bra låtar tills konserten är slut.
Tillströmningen var bra och uppskattningsvis 70 personer hörde bandet spela. Det är vad Bastun snittar på enligt vana besökare.
Publiken var blandad och man såg både äldre och yngre besökare ”shakea” och rocka till den härliga tillställning som var mycket underhållande fast man bara stod och lyssnade.
Jag tror inte någon var besviken efter föreställningen, och de som missade den kan för min del sova lite dåligt i natt för Baby Shakes var mycket, mycket bra.

JOHAN ORRE

redaktion@nyan.ax