DELA

Äntligen LEDIG!

Nästa vecka är det äntligen potatislov. Alltså höstlov. (Som förr hette potatislov lär Wikipedia.)
Så vad göra på en kobbe? Nöje tipsar för att du ska få ut det mesta av din långhelg. Oftast behöver du inte ens lämna hemmets trygga vrå.
Sticka eller virka höstens värmande plagg
Ta hjälp av en bra stickbok eller internetsida, köp lite garn och ge dig hän åt hantverkarpysslet så kanske en mössa, ett par vantar, benvärmare eller annat självskapande kan förgylla vintern.

Spela mera spel
Höstlovet och andra lov i mörkare tider är som gjorda för sällskapsspel. Hederliga monopol, fia med knuff, rappakalja eller pictionary testar dina och din familjs nerver.

Jamsessions
Med dina vänner och kompisars kompisar. Improvisera, spela, utan tanke på hur det ska eller borde låta. Roligt, avslappnande och garanterad höstlovsfeeling! Och vem vet, det kanske resulterar i ett nytt band med förträffligt låtmaterial och en anmälan till Unga band.

Bänka dig med en skräckis
Sitt uppe sent och se på skräckfilm. Till exempel Paranormal Activity, The Blair Witch Project, The Grudge, Hide and Seek. Hänge dig!

Svettas i en timme
Samla ihop några kompisar och badminton, tennis eller bordtennis. Är man tillräckligt många kan man köra rund-spel vilket är både svettigare och nästan snäppet roligare.

Ta en ridtur med islandshästar
Ge dig ut i Sundsluften och sadla om för en lite annorlunda höstpromenad med kompisarna. Ute i Sund Tranvik står islandshästarna och bara väntar på dig, Midgård Islandsstall är beläget på Åland i Sund, Tranvik.där du varken behöver lyfta benen för varje steg du tar eller komma hem och säga att du inte gjort något extraordinärt! En kul grej i alla fall.
Info finns på midgard.ax.

Grabba kameran i högsta hugg
Och gå ut och fånga höstens härliga färger genom linsen. Eller varför inte ta lite fler profilbilder till facebook, så att det finns att välja mellan.

Fika sent
Bagarstugan har varje torsdag öppet till klockan 20. Perfekt för lama kvällar när inget händer men då latheten ändå styr.


Skrinna på Islandia
Friåkningstiderna är på torsdagar och fredagar från kl 15-16.30, lördagar mellan 09-10 och söndagar mellan 17-18.30. Att åka skridskor är allt för kul för att glömmas bort. Samtidigt kan det vara ett perfekt upplägg till första dejten!

CECILIA LINDVALL