DELA

10 tips som räddar dig i höstmörkret

Hör du till dem som helst vill lägga dig under en lurvig filt och sova fram till jul? Eller njuter du av regn och rusk men känner dig lite inspirationslös? Oberoende av vilket, så har vi listan med tipsen som räddar dig.
1 Fräscha upp garderoben genom att rensa ur gamla kläder. Be dina vänner göra samma sak och samla sen ihop er och ha en klädbytardag.

2 Skaffa en helt ny frisyr eller byt hårfärg. Toppa med en hemmaspakväll och skäm bort dig själv.

3 Det roligaste är ju faktiskt att få handgjorda julkort i brevlådan, så passa på att börja pyssla ihop dem redan nu. Låna hem några tidningar med olika tips från biblioteket, eller sök på internet för idéer och inspiration.

4 Du och den där personen som alltid lekte tillsammans i lågstadiet, var allra bästa bästisar och alltid var på bushumör samtidigt… Gillar ni ens varandras Facebookuppdateringar nuförtiden? Om inte – leta upp hans eller hennes telefonnummer och ring. Det blir nästan garanterat en timme full av skratt och gamla minnen.

5 Är det en sån där kväll då du känner dig allmänt trött, slö och uttråkad? Perfekt! Det är nu du ska titta på Youtubeklipp med tövliga människor som snubblar ner i simbassänger och liknande. Det kanske inte är kul annars, men risken är stor att du får dig ett och annat skratt nu när trötthetshumorn får styra.

6 Picknick ute bland höstlöven behöver inte alls vara kallt, blött och ruggigt. Ta med en varm dryck och något gott att äta och placera dig på ett sittunderlag i valfri åländsk skog. En kikare och en kamera kan vara kul att ha med, ifall du får syn på något intressant bland träden.

7 Överraska några kompisar genom att laga en trerättersmiddag åt er allihopa. Eller varför inte ställa till med ett ”knytkalas” där alla tar med sig en maträtt?

8 Regniga och blåsiga dagar finns det gott om så här i november. Utnyttja dem genom att småstäda fram till jul, så slipper du storstäda dan för dan före dopparedan.

9 Lär dig spela ett nytt instrument! Speciellt roligt är det om instrumentet är lite annorlunda, som till exempel säckpipa eller melodika.
Men akta er så ni inte råkar ut för samma olycka som en av oss gjorde en gång. En gammal spottloska sprättade upp ur slangen som satt fast i melodikan och hamnade i ögat på Maria.

10 Det är ju faktiskt inte helt omöjligt att lite snö dimper ner mitt i allt. Med förra vinterns oerhört långvariga snö i någorlunda färskt minne kanske tanken inte känns så där underbart trevlig, men johodå, snö är visst kul. Ut och lek, liksom. Störst snögubbe vinner.

Maria Snellman (Prao)
Isabelle Törneroos (Prao)