DELA

My Longleys teckning vann ungdomstävling

My Longley gjorde den vinnande teckningen (bilden) i Ålands konstförenings och Ålands konstmuseums öppna salong för unga tecknare. Även två hedersomnämnanden gjordes av juryn.
Juryn som bestod av konstintendent Susanne Procopé Ilmonen, Norrtälje konsthalls chef Daniel Werkmäster, Ålands konstförenings ordförande Lin Simons och konstnären Jonas Wilén offentliggjorde sitt utslag i samband med vernissagen på utställningen Combined Lines i museet i går kväll.
Teckningar ur den öppna salongen för ungdomar ställs ut i entrégalleriet parallellt med den utställningen som visas i konstmuseet.


Nyskapande
Juryns säger i sin motivering att My Longleys verk ”Utan titel” är ”intressant och nyskapande med en slående detaljrikedom. Kombinationen av tekniker som har använts ger verket flera dimensioner och materialvalens olika färger harmonierar väl med varandra. Verket har även en intressant referens till ’telefonklotter’som lyfts till en högre nivå.”
My Longley får ett stipendium på 150 euro av Ålands konstförening.
Hedersomnämnanden går till Fanny Listherby för teckningen ”Titta på moln” och Elin Eriksson för ”Morfar”.
Om Fanny Listherbys teckning säger juryn: ”Verket är poetiskt dekorativt med influenser av 60-talssurrealism och popkonst”. och om Elin Erikssons teckning: ”Verket har ett intressant motivval och visar på teknisk skicklighet.”
Teckningsutställningen i museets entrégalleri, med verk av ett tjugotal unga, pågår till den 29 november.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax