DELA

Muminensemblen till Åland

”En musikalisk resa i Tove Janssons förtrollande värld”. Så beskrivs den föreställning som Muminensemblen från Stockholm ger i Idrottsgården i Mariehamn söndagen den 20 april.
Muminensemblen har sedan 1994 turnerat med olika Muminföreställningar. Sammanlagt har man hunnit ge närmare 500 föreställningar runt om i Sverige.
Den uppsättning man nu är ute på turné med har namnet ”I Mumindalen” och är en barn- och familjemusikal.
Om föreställningen skriver ensemblen själv: ”Vad kan hända när Sniff letar efter en blixt och i stället ramlar på en trollerihatt? Kan lilla My ställa till oreda med en sådan hatt och förstår Mumintrollet vad hokus-pokus egentligen kan ställa till med?”


Erna Tauros musik
Manuskriptet till föreställningen är skrivet av Jens Andersson, aktiv skådespelare och regissör i Borås teaterliv sedan många år, fritt efter Tove Janssons kända Muminböcker. Det man bjuder på är musikteater med alla de kända Mumin-sångerna som Erna Tauro komponerade. Det är fråga om levande musik framförd av tre professionella musiker.
Föreställningen som är 45 minuter lång lämpar sig för barn från tre år.


Med på scenen
Muminensemblen består av Anna Källström som spelar Lilla My, Frida Sundström som gör Mumintrollet och Lennart Lindblom, som gör Snusmumriken och Sniff. I Muminbandet spelar Tooticki – Stefan Blomqvist, keyboard, polishemulen – Christian Paulin, bas, och Filifjonkan – Max Åman, gitarr.
Biljetter till evenemanget, söndagen den 20 april kl. 15.30, kan köpas på Andelsbankens samtliga kontor och på Dillen i Mariehamn eller på Idrottsgården en timme före föreställningen.
Evenemanget är ett samarbete mellan Andelsbanken, Nya Åland, Steel FM, Dillen, Mariehamns Tryckeri, Joker Dart r.f. och Eckerölinjen. (jk)