DELA

Matilda, 12, håller fotoutställning i Sund

Matilda Mattson, 12 år gammal från Sund Delvik vet vad hon vill och har redan uppnåt ett första delmål. I går hade hon vernissage för sin första utställning i Sunds bibliotek.
Drömmen är att fortsätta fota och drömkameran är en Nikon D80.
– Jag vet vad jag vill, jag ska bli pressfotograf, säger Matilda Mattsson och knappast är det någon som tvivlar att det kommer att gå vägen.
Vernissagen har öppnat för tio minuter sedan och redan står hon med famnen full av blommor och biblioteksfarstun full av besökare.
Med sin digitala Nikon P80 har hon fotat detaljbilder med naturmotiv. Från Åland, både ur den egna trädgården och andras och från Island. De färgstarka och precisa bilder ramas snyggt in av enkla, tjocka svarta ramar. Intrycket är helgjutet och proffessionellt.
– När jag väljer ut ett motiv tänker först på om bilden ska bli liggande eller stående, sedan tittar jag efter om det finns något särskilt som drar ögonen till sig.
Idén till utställningen fick hon av sina föräldrar. Matilda Mattssons fototavlor finns utställda i biblioteket i Finby hela sommaren.