DELA

Mamma Mia-rekord och specialpremiär

– Med måndagen inberäknad nådde vi upp till 6.000 besökare på ”Mamma Mia”. Det säger Juanita Adams på Kino City. Och filmen blir kvar på repertoaren ännu nästa vecka. Och lämpligt inför julen kommer en sing-a-long-version av filmen. (Bilden ur filmen.)
Med 6.000 biobesökare har Bio Savoys tidigare rekord, satt av ”Titanic” i slutet av nittiotalet slagits med bred marginal. Den filmen lockade, enligt tillgängliga uppgifter, omkring 5.000 biobesökare.


Först i Finland
”Mamma Mia” visas till torsdag denna vecka kl 18 men flyttar nästa vecka till kl 20 för att ge rum för Woody Allens senaste ”Vicky Cristina Barcelona” som får premiär nu på fredag.
Allens film handlar om två unga amerikanska tjejer som åker till Barcelona på semester. I rollerna återfinns bland andra Penelope Cruz, Scarlett Johansson och Javier Bardem.


Specialtillstånd
– Filmen har premiär i Finland först den 31 oktober men vi fick ett specialtillstånd för visa den tidigare så att den kan ha premiär i Mariehamn samtidigt som den får premiär i Sverige, berättar Juanita Adams. (jk)