DELA

Litteraturföreningen blev interaktiv

Ålands litteraturförening har öppnat en hemsida på internet. Enligt föreningens ordförande Nina Westerback hoppas man att sidan skall bli ett forum där man kan mötas och prata om allt som har med litteratur att göra. För hösten har föreningen en hel del aktiviteter på gång.
På hemsidan informerar föreningen om sin aktuella verksamhet men framför allt önskar man att sidan skall vara en kommunikationslänk mellan föreningens medlemmar. Och man hoppas att nya medlemmar hittar föreningen genom att man finns på nätet. I dag har föreningen omkring 100 medlemmar.


Skrivarforum
Den som känner för att bidra med texter och publicera sig på hemsidan kan göra det under rubrikerna Diktplanket och Novellsamlingen. Man kan också ge boktips under rubriken Bokhyllan och bidra med inlägg under rubriken Reflektioner. Nu till en början sänds bidragen per e-post via Nina Westerback men småningom skall man utveckla sidan så att det går att sända texter direkt till den.
Just nu efterlyser föreningen också minnen ur föreningens historia för den planerad historik. Litteraturföreningen grundades år 1973.


Höstprogram
I augusti ordnade föreningen i samarbete med takorganisationen Finlands svenska litteraturföreningar en skrivarkurs på Vårdö. Under hösten tipsar föreningen på hemsidan om bland annat följande aktiviteter:
n Åsikts-ÅM den 16 oktober kl.19 på stadsbiblioteket – en tävling i retorik.
n Kura skymning i samarbete med Jomala bibliotek den 9 november kl.19-21.
n Poetry Slam på Restaurang Pommern den 13 november kl. 19.
n Åländsk bokmässa på Alandica den 21 november kl 11-16.
Under webadressen http://www.litteratur.ax kan man finna hemsidan. Nina Westerback når man på e-postadressen: nina.westerback@aland.net.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax