DELA

Lättlyssnat men god kvalitet på Alandia Jazz

Mera åländskt än tidigare, men ändå en rad intressanta gäster bortifrån. Alandia Jazz kan nu presentera sommarens hela festivalprogram. Scen är Pub Bastun men också museifartyget Pommern får ett gästspel. (På bilden konstnärliga ledaren för festivalen, Edward Mattsson.)
Edward Mattsson, konstnärlig ledare för festivalen, säger att man strävar efter att skapa en stämning som för festivalen tillbaka till rötterna. Därför har man valt att i huvudsak förlägga årets evenemang till Pub Bastun.
– Med sin anrika historia och charmerande lokal, blir Bastun en utmärkt scen för en festival som går i jazzklubbsstil, säger Mattsson.


Mycket åländskt
– Vi har också valt att ha flera åländska inslag än tidigare men detta utan att sänka kvaliteten på festivalen. Vi kommer höra artister som Mats Holmquists Stora Stygga, Johanna Grüsser, Daniel Marques och The Bjärv Encounters.
Edward Mattsson, som jobbar med festivalen tillsammans med de övriga två styrelsemedlemmarna Fredrik Erlandsson och Robert Zetterquist, utlovar en programhelhet med lättlyssnad mainstreamjazz.

Hela programmet finner du i dagens, fredagens, Nyan.

Jan Kronholm

jan.kronholm@nyan.ax