DELA

Kulturportalen nu till salu

Den åländska kulturportalen, som Stefan Simonsen handhaft i ett drygt år, är till salu. I ett meddelande till portalens användare hoppas Simonsen att någon annan skall ta över.
– Det är dags att tacka för mig och Kulturportalen för denna gång. Jag går vidare med andra projekt och vill därför erbjuda någon eller några att ta över ett välfungerande koncept, skriver Simonsen.
Han meddelar också att Kulturportalen är till salu.
– Med över ett år på nacken, över 7.000 besökare och över 90 användare finns det goda möjligheter för en driftig entreprenör eller förening att få portalen att leva.
I meddelandet förklarar han att orsaken till att han nu valt att sälja portalen är att han prövat på konceptet under över ett års tid och inte har tid tillräckligt för att sköta projektet.
– Jag tror att man under de rätta förutsättningarna kan skapa en levande portal som i bästa fall kan få ett brett understöd från både publik och användare. Jag tror också att en förening kan få finansiellt understöd för att hålla sidan levande.
Kulturportalen var ett av de första projekt som utvecklades inom den EU-stödda satsningen NIM, Nya interaktiva media, inom Högskolan på Åland. Initiativtagare till portalen var Simonsen.
När Kulturportalen sjösattes i november 2007 beskrevs ambitionen med den vara att bjuda på ”en à la carte-meny med högklassig konst och kultur”. Man talade också om ”ett naturligt interaktivt smultronställe” för kulturintresserade.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax