DELA
Foto: Privat

Jazzveteraner jubilerar på stadshuset

Åländska jazzkollektivet Red Beans & Rice firar 35 år på lördag. Tillsammans med tidigare bandmedlemmar och kollegor i Elina & Herrorkestern, Alandia Big Band och Emma E bjuder man på en ”oförglömlig musik- och danskväll i jazzens tecken”. Över 40 musiker och sångare står på scen.
Först ut är Elina & Herrorkester klockan 19. Red Beans & Rice med gäster går upp på scen klockan 22.
Bandet föddes 1987, då bestående av Peter ”Pillin” Hellsten, Joakim ”Jocke” Sjöroos, Lars-Erik Almberg och Petter Eriksson.
Under åren har medlemmar kommit och gått. De som hängt med längst är Ove Andersson och Mikael Andersson. Utöver dessa två utgörs bandet i dag av Maria Stenberg-Haug, Inger Marie Sundblom, Börje ”Lillis” Åhlund och Kim Jansson.
Red Beans & Rice har uppträtt på Åland, Finland och i Sverige och släppt två CD-skivor. Specialiteten är tradjazz med inspiration från New Orleans. 2008 gav man ut ”Eat this!” med traditionella trad-covers. Sju år senare var det dags för för plattan ”Hafvsverk” med ”jazzifierade” sjömans- och barnvisor.
Festen börjar klockan 19 på Stadshuset på lördagskvällen.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp