DELA

Här är vackraste musikfrimärket

Ett åländskt frimärke hars valts till vackraste musikfrimärke 2014.
Posten Åland och grafiska formgivaren Cecilia Mattsson har fått Yehudi Menuhin Trophy 2015 för det vackraste musikfrimärke 2014.

I omröstningen bland musikfrimärksamlare från hela världen vann det åländska frimärket med god marginal före Österrike och Schweiz och ett 80-tal andra märken, berättats i ett pressmeddelande.

Frimärket gavs ut 8 maj 2014 och visar den åländska pianisten Alie Lindberg (1843-1933) och hennes konsertflygel. Kjell Söderlund fotograferade flygeln, som finns i Ålands museums ägo. Cecilia Mattsson som är Art director på Posten Åland formgav frimärket.

– Det är fantastisk roligt och en stor ära att få uppskattning och pris för arbetet, säger Cecilia Mattsson i pressmeddelandet.

Omröstningen av det vackraste musikfrimärke har anordnats sedan 1980 av Motivgruppe Musik e.V. Det är ett av de största tematiska frimärkssällskapen inom det tyska filateliförbundet och har över 300 medlemmar från 35 olika länder.

Priset Yehudi Mehudin Trophy har skapats till minne av violinisten och dirigenten Yehudi Menuhin (1916–1999) som i över 30 år var beskyddare av Philatelic Music Circle.

Priset delades ut vid öppningen av den internationella frimärksmässan i Sindelfingen, Tyskland, nyligen.

Posten Åland frimärkens försäljningschef Heidemarie Eriksson var på plats och tog emot priset.