DELA
Foto: Rasmus Olin<07_Bildrubrik>VISAR ÄPPLEN I GETA I går berättade Nya Åland om Inger Skogberg som har 300 konstäpplen i sin samling. På lördag är samlingen en del av programmet på Geta poesi och visa.

Geta poesi och visa nu i vinterskrud

Geta poesi och visa arrangeras i år också i vintertappning.

På lördag besöks Geta bland annat av världsmästaren på nyckelharpa, Maria L Hallengren.
Geta poesi och visa arrangeras vanligen på sommaren, men i år också på en lördag i december, närmare bestämt inkommande lördag.

– Vi vill visa att det händer saker i Geta också den här tiden på året, säger Marianne Häggblom som är med i arrangörsgruppen.

Klockan 11 på lördag börjar ”världens största Getabock” skrudas med granris. Det är också startskotten får de olika evenemangen som arrangeras i skola, bibliotek, i kyrkan och i Getaboden under dagen.

– På sommaren vänder sig Geta poesi och visa kanske framför allt till sommargetabor och besökare. På vintern vill vi på ett annat sätt rikta oss till getaborna.

På programmet finns bland annat bokpresentationer av Ulla Boman och Mats Adamczak, julberättelser för barn och konsert med familjen Himmelstrand. Inger Skogberg, som Nyan skrev om i onsdags, visar och berättar om sin stora samling konstäpplen.

På kvällen uppträder Maria L. Hallengren som är världsmästare i nyckelharpa tillsammans med Anders Mattsson i Geta kyrka.

– Hon lär vara fantastiskt bra. På det här sättet hoppas vi också fånga upp några av alla dem som passerar Geta på väg till Soltunas julbord.