DELA

Erika har fotat Absolut tonår

Erika Gustafsson, 14 år, har sitt livs första vernissage ikväll.
För ungefär ett år sedan tog hon sitt första fotografi och ikväll öppnar hon sin fotoutställning som hon kallar Absolut tonår i loftet på Ulfsby källarkrog. Mamma Ann Gustafsson ställer ut konst och hantverk.
I Erika Gustafssons utställning ingår 17 bilder. Dem har hon valt ut från de sammanlagt 800 bilder hon har tagit under året.
– Jag har många kompisar som fotar och ville pröva själv.
Roligast tycker Erica att det är att fota natur.
– Jag har inte alltid med kameran, men då vi far ut till stugan tar jag nästan alltid foton. Det finns ju mycket natur här omkring också, så det är ett enkelt motiv.
Erica arrangerar sällan sina bilder, utan fotar det hon tycker om. Av en händelse ingår flera bilder av vatten i olika former i utställningen.
– Jag har också tagit tre självporträtt. Självporträtt är annorlunda, man kan ju inte hålla upp kameran själv utan måste fixa innan.
Svårast är det att ta bilder av solar och solnedgångar.
– Det är svårt att få solar bra.

Tovad Karlsson
I samma lokal finns också Ann Gustafssons utställning. Hon gick i Folkhögskolan förra året och lärde sig bland annat tova. Flera tovade tavlor ställs nu ut, en med Karlsson på taket som flyger framför en stadssiluett.
– Jag ställer också ut flera skulpturer jag gjort, säger Ann.
Hon är glad över att kunna erbjuda dottern utställningsutrymme.
– Jag tror att det speciellt i den här åldern är vikigt att bli uppmuntrad.

karin.erlandsson@nyan.ax

tfn 528 467

Vernissagen ikväll öppnar klockan 19.00 och pågår till klockan 21.00. Utställningen har också öppet under bondbröllopet och nästa vecka. I samma lokal vid Ulfsby källarkrog finns också en fotoutställning som visar bondbröllopets historia.