DELA

Chans möta fem författare på Brändö

Litteraturevenemanget ”En vind från havet” på Brändö återkommer på lördag, den 14 november för fjärde gången. Fem författare, två från Åland och tre utifrån, deltar den här gången: Lars Sund (bilden), Leo Löthman, Kent Danielsson, Robert Åsbacka och Birgitta Boucht.
Kommunbibliotekarie Åsa Qvarnström berättar att det är fjärde gången som biblioteks- och kulturnämnden på Brändö nu arrangerar ”En vind från havet”.
Evenemanget har för varje gång lockat fler deltagare och senast var det ett trettiotal som deltog i dagen som kör i gång redan kl 8 på morgonen med frukost och avslutas på kvällen med middag och musikunderhållning.


Vill locka till Brändö
– Vi arrangerar det här för att få folk utifrån att komma till Brändö men också för att kunna erbjuda högklassig kultur här på hemmaplan, säger Åsa Qvarnström.
Till dem som klagar över att man måste stanna över natten om man skall delta i hela evenemanget säger Åsa Qvarnström att det ju är något som skärgårdsborna också är tvungna till när de skall delta i något som sker på fasta Åland.
Först ut av författarna är Leo Löthman som inleder kl. 9.30 och han följs under förmiddagen av Kent Danielsson och Robert Åsbacka. Lunch blir det klockan 12 och på eftermiddagen får man lyssna till Birgitta Boucht och Lars Sund.
Dagen avrundas och sammanfattas av Löthman kl. 15.30. Det brukar också bli samtal efter de olika författarnas inledningar.


Kåserier och musik
Kl 18.30 följer middag på Gullvivan och även där skall Leo Löthman medverka med ett kåserande inlägg. Efter middagen avslutas dagen kl 20 med musikunderhållning med skivaktuella Torbjörn Engman.
Man har en deltagaravgift på 20 euro och var och en står för sina kostnader för mat och kaffe. Åsa Qvarnström hoppas att många skall komma till Brändös nya och fina bibliotek på lördag.
För matserveringens skull önskar man att deltagarna anmäler sig på förhand. Man kan ringa Åsa på telefon 56 216 eller 040-527 60 05. Det går också bra att använda e-post. Adressen är brandobibliotek@brando.ax.
Den som kommer till Brändö från fasta Åland på lördag kan ta färjan från Hummelvik kl. 05.30 på morgonen. Då är man framme i Torsholma 07.50, tipsar Åsa Qvarnström.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax