DELA

Ambulerande konstkurser i skärgården

Skärgårdens ambulerande kulturskola bjuder nu in till nya aktiviteter. Närmast i tur står kursdagar i screentryck och krokiteckning, berättar Anita Husell-Karlström från Kultur i skärgården. (På bilden Evamaria Mansnérus som skall hålla målningskurs.)
Screentryck kan man få insikter i under en inspirationsdag som Maja Sundblom håller den 18 februari kl 11-16 i Föglö grundskola.
– Kom och lek och låt dig fyllas av lust att arbeta med färg och form på tyg eller papper, berättar Anita Husell-Karlström i ett pressmeddelande.
Kursavgiften är 10 euro och man skall ha matsäck med.


Krokin fortsätter
Krokins möjligheter fortsätter man att utforska med Anna Sundblom lördagen den 21 februari och lördagen den 28 mars på Föglö.
– Fler deltagare är varmt välkomna! Vi tecknar efter levande modell och kursavgiften är som tidigare 20 euro per gång och betalas på plats. Ytterligare tillfällen planeras sedan under mars och april Plats och tid som senast, meddelas till dem som anmäler sig.


Pröva på järnsmide
Ett pröva på-tillfälle i järnsmide blir det med Anna Sundblom i Kökar Hembygdsförenings smedja på Kökar fredagen den 13 och lördagen den 14 mars.
– På fredagen startar vi cirka kl 15.00 så att intresserade från övriga skärgårdskommuner har möjlighet att delta (färja från Långnäs kl 12.00, framme på Kökar kl 14.30). Övernattning är möjlig vid behov.
Kursen avslutas på lördag cirka 13.30 (färjan avgår kl 15.00 från Kökar). Det totala antalet lektioner är 14. Maximalt antal deltagare 4 personer. Kursavgiften är 60 euro.


Målerikurs
En kurs i måleri med Evamaria Mansnérus som lärare hålls på Föglö den 28 februari och 1 mars kl 12-16. Platsen är Föglö grundskola.
– Målerikursen riktar sig till alla intresserade. Kursen lämpar sig också för dem som jobbar som lärare och vill få inspiration i sitt arbete. Inga förkunskaper behövs. Vi gör också virtuella galleribesök. Material tillhandahålls av kursledaren, berättar Husell-Karlström.
Kursavgiften är 40 euro.
Anmälan till samtliga kurser riktas till Kultur i skärgården, Anita Husell-Karlström, telefon 040 532 24 96 eller anita.husell-karlstrom@pp.inet.fi. Senast tre dagar före respektive kurs bör anmälningarna vara inne. (jk)