DELA

Nu kavlar jag upp ärmen

En dag för många år sen tittade Myndigheterna upp från sina papperstravar, puffade upp glasögonen på näsan och brummade: ”Ät bröd. Det är bra för dig. Du ska äta en massa bröd varje dag. Visst, det blir en del deg i magen, en del bajsande, men gör som vi säger. Bröd är nyttigt.”
Vad som hände? Man åt inte bröd, förstås. För att man inte ville göra som Myndigheterna sa. Man ville bestämma själv. ”Äta bröd? Glöm det. De kan dra åt fanders”, sa man. Och så kastade man ut allt sitt bröd genom fönstret. Det är inte ens säkert att man öppnade fönstret först.

Några år senare sträckte de på sig igen, Myndigheterna, och förkunnade: ”Du borde inte dricka så mycket. Din lever blir skrynklig. Om du dricker mer än 10-12 enheter per vecka kommer du att dö, skrikande och hallucinerande.”
Vad som hände? Man drack förstås. 10-12 enheter på en kväll. Minst. Och sen 14-16 enheter kvällen därpå. Man flinade Myndigheterna i ansiktet och andades tobaksrök och Vodka Russian-ångor på dem. För här skulle ingen sketen Myndighet komma och reglera skrynkligheten hos ens inre organ.
Sen återkom de med jämna mellanrum. Det var flytvästar som skulle tas på, och det var 10 av 8 människor som drunknade i vatten, det var bilskatt och rökförbud och det var den ena pekpinnen efter den andra. Som man revolterade mot så gott man kunde.
Myndigheterna pekade åt det ena hållet – man gick åt det andra.

Det berodde nog inte så mycket på att man misstrodde Myndigheterna. Det var bara så irriterande att de ständigt skulle kika en över axeln, lägga sig i och vara besserwissrar. All den där omtanken kändes påträngande. Man kände sig förminskad. Fördummad. ”Myndigheterna – vilket satans pack!” sa man både en och två gånger.
Nu är Myndigheterna igång igen. De vill att vi ska vaccinera oss.
Det är nu man ska göra tvärtom, eller hur?
Revoltera. Och strunta i den där sprutan.
Nej. Inte jag i alla fall.
För nu har det hänt saker. Myndigheterna har fått sällskap på besserwisserfronten. Av Tänkarna.
Tänkarna vill att vi ska Tänka Kritiskt.

För om man Tänker Kritiskt inser man snabbt, menar Tänkarna, att sprutan är livsfarlig, ger fosterskador och är tillverkad i USA (vilket i Tänkarkretsar betyder att den är ond). Alla Tänkare har hämtat sin kunskap från samma sju dokument på internet, under kanske timmar av Kritiskt Tänkande, och anser sig därför vara kvalificerade att uttala sig om medicinsk forskning, månlandningar och 9/11 (ja, Tänkarna är på långt håll släkt med Galningarna, de som tror att Myndigheternas plan med vaccinet är att förlama oss, slita ut våra inre organ och sälja dem på svarta marknaden i Vilnius).
Men på sistone har Tänkarna blivit så högljudda, så välorganiserade och så påträngande omtänksamma att de börjar kännas som en liten Myndighet. Så när de hävdar att Sanningen om vaccinet finns på nätet, att det bara är att surfa lite och Tänka Kritiskt – då bestämmer jag mig för att göra tvärtom.
Jag tänker kavla upp ärmen och ta den där sprutan.
Inte för att jag litar blint på Myndigheterna – de hade ju fel om brödet –å utan för att Tänkarna och deras välmenande råd står mig så förbannat upp i halsen.