DELA

Vilka är era förslag?

Det är beklämmande att läsa Mariehamns socialdemokraters insändare, eftersom samma osanningar där framförs som på Sara Kemetters (s) blogg. Det finns inget moderat förslag om att ”registrera enskilda individer baserat på hur de är klädda”, det är tyvärr lögn och det är sorgligt att erfarna politiker som borde veta bättre väljer att sätta sitt namn på en sådan insändare. Vi hoppas verkligen att denna lättsinnighet inte går igen i andra socialdemokratiska insändare inför valet 2015.

Vi (dvs. Danne Sundman och Wille Valve) har lagt två gemensamma förslag i en insändare. Ett om tillståndsförfarande och ett om Mariefredsmodellen. Dessa förslag diskuteras också i vår omvärld. I stället för att kritisera de verkliga svagheterna i vårt förslag och presentera sakliga motförslag svingar sig sossarna högt upp på höga moraliska hästar och galopperar mot solnedgången.

Påståendet om att ett tillståndsförfarande skulle bryta mot personuppgiftslagens ”känsliga uppgifter” saknar täckning. Var och en själv gå in och bekanta sig med personuppgiftslagen 7§ där bland annat listas sexualliv och filosofisk övertygelse. Inget av det som listas som ”känsliga uppgifter” har någon som helst relevans för penninginsamling eller tillståndsförfaranden överlag.

Danne Sundman, Wille Valve (MSÅ)