DELA

Vem tänker på fisket?

Nu har jag läst valreklam, så jag nästan börjar tröttna. Och mer lär det komma. Men jag har inte hittat en enda kandidat som nämnt det utrotningshotade yrkesfisket, eller sagt sig vilja göra något för fisket, innan det helt är borta.
Vem ska vi rösta på? Vi som tycker att fisket borde få finnas kvar som en näring bland andra. Vi har i alla fall inte mycket att hoppas på i och med valet. Tvärtom, våra styrande har slarvat bort möjligheterna till sälskadeersättning, sett till att upphuggningspengar för fiskebåtar nästan försvunnit. Man har stått handfallna när EU stoppat laxfisket med nät. Vad blir nästa drag?

Vi kan säga så här: Den kandidat som lovar att åtminstone försöka driva igenom sälskadeersättningar till yrkesfiskare och samtidigt arbetar aktivt för en helt fri jakt på gråsäl, den ska få min röst och säkert flera fiskares röster.
Och eftersom vi inte längre är så många, hoppas jag att 29 kandidater till, de allra bästa och mest seriösa av hela högen, ska få tillräckligt många röster för att komma in. Lite spännande blir det att se, om jag kommer att hitta en som kan få min röst i lagtingsvalet 2007.
I 55 år har jag i alla fall röstat! Nu får vi se. Men kom inte med några hastigt hoprafsade schablonlöften!! Nu är det hög tid att något verkligen görs!

Karl-Erik Bergman
Pensionerad yrkesfiskare