DELA

Varför sälja Grelsby sjukhus?

Får man tycka att det är onödigt att sälja Grelsby sjukhus?
Det är en fin anläggning med massor av utrymmen. Dessutom ett stort, fint kök, som renoverades för ett antal år sedan. Samtidigt hyr man upp utrymmen för omsorgen litet varstans, både i stan och på landet. Det är Hildas Hus, Kometen och vad allt de heter, där man tar hand om funktionshindrade av olika slag. I Godby har man ju också en mindre enhet för samma ändamål. Kanske på flera ställen. Splittrat,mycket personal, kök här och där eller köpa in maten färdiglagad.
Allt detta blir inte billigt! Ett av husen vid Grelsby sjukhus skulle kanske räcka för alla de handikappade, som nu är utspridda överallt.

Miljön är vacker och stället är inte alls avlägset, 15 minuter med bil från Mariehamn. Slopa namnet Grelsby sjukhus! Ta bort Grelsbystämpeln genom att kalla stället för Långsjöstrand!
Häromdagen satt vi, några människor, runt ett bord och pratade om detta. Då tyckte bonden i sällskapet att istället för att bygga en dyr våning till på Självstyrelsegården kunde man utlokalisera en del av den alltmer ökande byråkratskaran i landskapsregeringen till stora byggnaden vid Grelsby. Med dagens IT-kommunikation är absolut ingenting omöjligt.

Tänk på saken – innan ni säljer! Bara en våning till på Självstyrelsegården kanske kostar mer än de 1,9 miljoner som en försäljning av Grelsby sjukhus skulle ge.
Spara där det går och inte där det redan är slutsparat!

Karl-Erik Bergman
Geta