DELA

Varför anammar borgerlighetenen postmarxistisk maktanalys

Tittar på landskapsregeringens presskonferens om den fördjupade analysen av rapporten “Hälsa i skolan 2019” och vill gärna relatera den till min insändare om ett förgiftat tankegods i Nyan den 19.5.

Jag vill varken gå in på det som framkommer i rapporten eller den fördjupade analysen, utan ställer mig rent allmänt fundersam till att borgerliga politiker, ministrar i Ålands landskapsregering, så okritiskt köper tankegods som baserar sig på teorier och maktanalyser som utvecklats långt ute på den politiska vänsterkanten. Både genusteorier, intersektionalitet och “normkritik” bygger till stora delar på kritisk teori som härstammar från den nymarxistiska Frankfurtskolan.

Om både moderater och centern på Åland anammar en postmarxistisk maktanalys, där åtgärderna ständigt kokar ner till att dekonstruera maskulina normer, så är borgerligheten på Åland illa ute.

ANETTE LEHTINEN

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp