DELA

Mobiler ska tillåtas i skolorna

Jag tycker att mobilerna borde tillåtas i skolan igen. Jättemånga från olika skolor över hela Åland tycker att mobilfri skola är en jättedålig idé.

Ensamheten har ökat lite då det blev mobilfri skola. Många har kompisar utomlands som man kan skriva med eller ringa till på rasterna när man inte har någon att vara med. Jag förstår att många vuxna tycker att alla har blivit beroende av sina mobiler och att barn behöver frisk luft och behöver röra sig mera och kommunicera, men även om mobiler tillåts i skolorna igen så betyder det inte att alla elever kommer att sitta och glo i sina mobiler, de kommunicerar egentligen lika mycket som när mobilerna inte ens är i närheten.

Man ska inte behöva gå och fråga om lov om man kan använda mobilen för att skriva till sin förälder på rasten om något. Man ska inte behöva fråga om lov om att ringa till någon och man ska inte behöva fråga om lov om att kolla sitt schema på mobilen. Ingen kommer ändå ta mobilfri skola seriöst.

Lärarna ska inte behöva gå runt och säga till eleverna flera gånger om dagen att ta bort sina mobiler, alla tänker att det bara är en mobilprick man får på Wilma, men tänker man att man får man prick på Wilma för att använda något som tillhör sig själv eller ringa till elevens föräldrar så hör man själv att det inte låter rätt.

Om målet är att minska ensamheten, vilket jag tror att det är, så tycker jag att man kanske borde tillåta mobilerna efter jullovet så får man se om ändringar har skett. Har ensamheten ökat eller minskat? Har alla slutat kommunicera med varandra? Prova undersök detta istället. Tänk inte enbart att alla elever kommer tappa kontakt med sina vänner i skolan på grund av mobilerna.

EN ELEV FRÅN STRANDNÄS SKOLA

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp