DELA

Väljarna vill ha allmän tandvård

Jag kan inte på något vis tänka mig att det är en vinnande taktik för Moderaterna att idiotförklara andra partier. Socialdemokraterna vet att pengar inte tas ur luften. Jag tror inte heller att Moderaterna redovisat varje euro och cent för sina ”vallöften”.

Jag kan försäkra Anthonio Salminen, Wille Valve och övriga medlemmar i Moderaterna att den dagen ärendet Allmän Tandvård För Alla tas upp till behandling kan vi även visa upp en uppskattning på beräknade kostnader och utgifter samt hur projektet kan finansieras och genomföras. I socialdemokratins ideologi ingår att samhället skall upprätthålla en viss basservice, som skall finnas tillgänglig för varje individ i samhället. Detta skall gälla gammal som ung, mörk som ljus, kvinna som man, fattig som rik.
Tandvården är en av dessa bastjänster samhället skall erbjuda. Alla är välkomna. Som det är idag undviker många att uppsöka tandläkaren, mycket på grund av att de inte har råd (ekonomisk diskriminering). Det är då omöjligt att jobba förebyggande vilket skulle spara mycket lidande och även kostnader. Om ett parti ger avkall på sin ideologi vad är det då för parti? Våra väljare vill ha allmän tandvård. Vi jobbar med tanke på väljarnas bästa – alla väljare!
Karl Fagerholm (S)
Kandidat i lagtingsvalet och kommunvalet i Jomala.