DELA

Vågar inte sossarna ta debatten?

I lördags anordnades en debatt på Föglö av socialdemokraterna om skärgårdstrafik, kommunreform och skärgårdsnäringar. I debatten deltog, förutom socialdemokraterna själva, inbjudna representanter för liberalerna och centern. Våra båda lokaltidningar rapporterade i omfattande artiklar om debatten. Naturligtvis har nu frågor ställts om varför inte alla partier var representerade och deltog i en debatt om så viktiga frågor. Anledningen är den att övriga partier; Moderaterna på Åland, Obunden Samling och Ålands Framtid inte var inbjudna av Socialdemokraterna. Vågar inte sossarna ta debatten med oss?

Vi anser att det är ett olyckligt agerande av sossarna eftersom vi tycker att det är mycket viktigt att alla kan delta i diskussioner gällande kommunernas och skärgårdens utveckling för att nå ett gott resultat och en bra helhetslösning. I fortsättningen under valrörelsen är vi gärna med och deltar i debatter om de för Åland stora och viktiga frågorna.
Partisekreterarna,
Petri Carlsson & Lillan Holmberg
Moderaterna på Åland

Idéen med skärgårdsdebatten i Föglö var att socialdemokraterna ville utmana regeringen på deras skärgårdspolitik. Det var utgångspunkten. Jag tror säkert att det kommer fler tillfällen att diskutera på bred front om skärgårdsfrågor.
Camilla Gunell (S)
partiordförande