DELA

Vad är det som hotar oss?

Hur många länder har trupper ledda av USA erövrat och förstört under de senaste 20 år? Hur många länder har Rysslands trupper erövrat och förstört under samma tidsperiod? Och hur många gånger har hela världens ilska och hat riktat sig mot erövraren? Och varför? USAs trupper har varit med i Kosovo 1999, i Afghanistan sedan 2001, i Irak från 2003 till 2011, i Libyen 2011 och just nu strider de mot ISIS. Rysslands trupper har varit i Tjetjenien 1994-2009, i Georgien år 2008, i Norra Kaukasien sedan 2009 och på Krim och i Ukraina sedan 2014.

USA har över 900 militärbaser i ca 135 länder överallt i världen. Ryssland har 10 baser utomlands av vilka de två i Syrien och i Vietnam är de enda utanför Rysslands gränsgrannar. Ryssland har alltid krigat i närområden som har upplevts viktiga för dess nationella säkerhet. Samma sak kan sägas om USAs krig då USA upplever hela världen som sitt närområde. ”For the sake of our national security” som de säger.

År 1997 visade en av de viktiga skaparna av USAs härskarroll i världen Zbigniew Brzezinski i sin bok ”The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives” med en karta hur USA skall genom en bro skapad av Frankrike, Tyskland, Polen och Ukraina utmana Ryssland för att eventuellt få den också med i den ”fria och demokratiska” världen. Den världen styrs av en finansiell elit som känner sig som efterträdare till Rome-riket. De använder USA som sin militär-politisk slagträ mot alla dem, som sätter sig emot deras världsomfattande planer.

År 2009 talade president Obama konfidentiellt inför amerikanska trupper i militärbasen i Mannheim, Tyskland. Han sade att ”Tyskland är ett erövrat land och skall förbli så.” Detta om ett land som är den ekonomiskt starkaste delen av hela EU, ett land där det fortfarande finns ca 100.000 amerikanska soldater. Vad gör de där? För vilket ändamål finns dessa trupper där? Och vill vi också få amerikanska eller NATO-trupper till Finland?

Ryssland är världens största land med enorma naturresurser. Ryssland är nästa etapp i de multinationella bolagens framskridande övertagande av alla världens nationer och resurser. De flesta multinationella bolag har sitt huvudkontor i USA. Hela USAs nation och folk används som en sköld bakom vilken dessa hänsynslösa män fortsätter att förverkliga sina mäktiga planer.

De äger också de största mediabolagen i världen och har fått oss civiliserad människor att ropa i ett att Putins Ryssland är lika farlig för världsfreden som Hitlers Tyskland var.

Men tänk om Ryssland faktiskt är ett hot för det världsövertagande vilket sprids över hela världen i namn av USAs ”nationella säkerhet”? Tänk om Putin faktiskt försvarar Rysslands nationella intressen på samma sätt som USA skulle göra om t.ex China skulle erövra delar av Mexico? Tänk om…

laus Rahikainen livsforskaren i Bomarsund