DELA

Vaccintvånget ett etiskt fiasko

Jag är glad att det finns modiga människor som står för sina åsikter och vågar delta i manifestationer och vågar sätta sina namn på protestlistor och medborgarinitiativ mot implementering av covidpass och vaccinationstvång av vårdpersonal. Tusen tack för ert engagemang!

Tyvärr är det så att många som egentligen håller med ändå inte vågar visa det utåt. Jag märkte det rätt tydligt när jag pratade med vårdpersonal bland annat på ÅHS där jag hoppades få underskrifter till namninsamling mot vaccinationstvång av vårdpersonal. Listan ska lämnas in till fackförbunden. Uppskattningsvis 50 procent av de jag pratade med höll med men vågade ändå inte skriva på eftersom de fruktar repressalier. Många sade att det är ett känsligt ämne. Jag är ledsen över det då man tappar en möjlighet att få ett stopp på denna skrämmande utveckling. Varför säger jag så här?

Enligt mig innebär vaccinationstvång ett stort etiskt fiasko. På presskonferensen torsdagen den 30 december sade Jeanette Pajunen att vaccineringen ger patientskydd. Ok. Men här fallerar argumentationen för vaccinationstvång då även vaccinerad personal kan smitta klienter och patienter. Och. Knut Lönnroth på samma presskonferens (30.12.2021) fastställde klart och tydligt att vaccinen framför allt skyddar människans egen hälsa. Detta betyder för mig att vaccinerade personer inte behöver vara oroliga för ovaccinerade. Så varför en lag om vaccinationstvång av vårdpersonal? Jag vill uppmana alla ansvariga att ta en fundering över vad detta kan leda till. Slår man inte sig själva undan benen? Vårdsituationen är redan ansträngd och denna lag kommer enligt mig att göra situationen ännu värre då ovaccinerad vårdpersonalpersonal kanske inte kan vara tillgänglig för vårdarbeten då de måste ägna sig åt exempelvis administrativa uppgifter eller möjligtvis kommer att sitta hemma, permiterade, då det inte finns möjligheten till omplacering för alla. Lagen slår hårt mot de drabbade i form av psykisk ohälsa och en ohållbar ekonomisk situation och är därför rakt av en diskriminering.

Kom igen nu! Använd sunt förnuft. Det finns varken från epidemiologisk, etisk och juridisk synvinkel anledning för en lag som kan tvinga individer att ta detta vaccin som visar inte de tidigare utlovade effekterna angående smittspridningen då dessa vaccin inte ger immunitet som ett vaccin enligt definition ska göra.

Tack så mycket!

RENÉ JANETZKO