DELA

Svar till: Sorgligt, sorgligt

1. Du är feg som inte går ut med namn.
2. Vad är det för arvstvist du svamlar om?
3. Ta reda på fakta innan du har åsikter.
4. Har inget emot hästar. Men ägaren ska delta i vägunderhållet. Inget är gratis.
5. Åkrar har hästar inget att göra i.

Till Nya Åland. Med era svarta rubriker försöker ni sälja några tidningar till. Man svärtar gladeligen ner människor. Och ett gott rykte är förstört. Och den sten som spottas på blir till slut våt. Åland är litet. Ni gör stor skada.
Om ni skulle vara intresserade av vad som hänt är det bara att komma hem till oss och prata, men det har inte hänt trots inbjudan. Inte bara godtyckligt höra den ena parten.
Vi har fått stå ut med mycket. Visst är det synd om den person som blev påtittad i sitt eget hem, men det är småsaker jämfört med vad vi fått stå ut med.

Några exempel: påskjuten, sönderslagna fönster, hotad med kniv av tre vuxna karlar, kräftskal inslängda i traktorn, telefonsamtal nattetid.
Tycker ni att det är sunda och friska människor som håller på med sånt? Den som är tyst och låter allt bara fortsätta är i mitt tycke lika skyldig som den som gör handlingen.
Det kommer aldrig att bli annorlunda, om inte var och en tar ansvar och sköter sitt. Ingen är felfri, men alla borde nog se sin egen del i det som hänt.
Stina Rautelius