DELA

Skäms, Viking Line!

Strax efter klockan 13.00 på söndagseftermiddagen den 5/10 skulle Viking Lines fartyg m/s Rosella ha angjort Kapellskär. Men på grund av de hårda vindarna gick det inte. Först vid 18-tiden, efter fem timmars plågsam väntan för passagerarna efter en vidrig färd över Ålands hav och stormvindar på ca 25 m/s, kunde fartyget lägga till i Kapellskär.

Som kompensation bjöds vi som befann oss ombord på färjan på caféets inplastade mackor och skolbespisningsliknande mat. Så otroligt frikostigt av er, Viking Line! Verkligen!
Hade det varit någon som helst rim och reson borde ni minst ha bjudit samtliga passagerare på smörgåsbord och dessutom var sitt presentkort på valfri Viking Line-kryssning. Snåljåpar!

Ålandspendlare
Stockholm
Redaktionen har bett Viking Line om en kommentar:

Så här i efterskott kan man nog konstatera att saken inte blev omskött på bästa möjliga sätt. Men, det finns en helt logisk förklaring.
De personer som tog beslut om kompensationsåtgärderna ombord kunde förstås inte veta hur situationen skulle utvecklas. Man utgick helt naturligt från att saken skulle lösa sig inom en rimlig tidsperiod, men så gick det tyvärr inte.

Om det från början hade varit känt att det kommer att ta hela 5 timmar att lägga till i Kapellskär hade nog beslutet blivit ett annat. Förmodligen hade det då bjudits på buffé, som ett mer tilltalande och även bättre fungerande alternativ än smörgåsmat och kaffe i cafémiljö. Men det är förstås alltid lätt att analysera och dra slutsatser efteråt, när hela händelseförloppet är välbekant.

Vi beklagar givetvis det inträffade och ber även om ursäkt för de felaktiga antaganden som gjordes i bästa välvilja.

Viking Line

Jan Weckström
restaurangansvarig