DELA

Revisorer behövs

Det är inte bara landskapsregeringen som har bristfällig kontroll av mottagna fakturor. Mariehamns hamn och infrastrukturnämnden släpper igenom felaktiga fakturor och godkänner dem på ett såpass synnerligen slarvigt sätt så att det fordrar en journalist för att uppmärksamgöra dem på detta. Att sedan försvara sitt misstag med att det var ett ”olyckligt beslut” utan vidare åtgärder, är patetiskt.

Detta är skrämmande i dessa spartider, då neddragningar drabbar i stort sett alla stadens innevånare och verksamhetsområden.
Ännu mer skrämmande är att tjänstemännen och ansvariga politiker därtill försöker mörka detta genom att inte uppta sådana beslut i protokoll, som är tillgängliga för allmänheten. Man undrar om vår demokrati är på väg söderut med kurs mot Grekland med ansvariga tjänstemän och politiker vid rodret.
Det är helt uppenbart att landskapet såväl som staden behöver kraftfulla, kompetenta och kunniga revisorer, som kan och vågar påtala fadäser, samt ställa syndabockarna till svars för sina misstag.
”f.d. stuvare”