DELA

Protestera mot Mise!

Bästa folket, alla ni som känner på er att ni på ett eller annat sätt, inte är belåtna med Mise.
Ni har på grund av sportlovsveckan fortfarande möjlighet att protestera mot Mise, till och med den 11 mars 2012 kan ni göra er röst hörd. Därefter avslutas namninsamlingen.

Vårt syfte att protestera mot Mise, skall vara att Mise läggs ner helt och hållet, samt att ett helt nytt renhållningsföretag i aktiebolagsform byggs upp enligt Ab. Ekorosks modell. Detta aktiebolag skall uppbyggas av kommuner och det är mycket önskvärt att samtliga landskapets kommuner är med för att undvika att systemet skall få några som helst nyanser av Mises verksamhet med mycket splittrad och ohållbar verksamhet. Det finns således inget ekonomiskt tänkande i att bygga upp en splittrad verksamhet, det uppstår då blott mycket byråkrati och ekonomiskt spill, som folket i slutändan måste betala i form av onödigt höga grundavgifter.
Ekorosksystemet skall kopieras så långt det är möjligt rätt och slätt, allt skall finnas under samma tak, med en tekniskt kunnig ledare samt en kanslist. Det nya bolaget får absolut inte heta Mise!!

För uppbyggnaden: se www.ekorosk.fi hur detta företag startades upp, kolla även deras prislista samt hur bolaget vuxit upp och mått bra.
Det bästa med Ekorosk är att folket får en känsla av att de gör rätt för sig och att de samtidigt även har en viktig roll i samhället, folket kan till och med personligen bestämma själva vilket renhållningssystem de önskar ha. De system som förekommer besparar miljön, samtidigt som de även besparar befolkningen deras pengar, dessutom har Ekorosk ett sådant prissystem att ingen behöver kasta sopor till sjöss eller dumpa dom till skogs, vilket miljön självklart vinner på och det är snyggt i omgivningen.

System 1. Om man i Ekorosks system har egen kompost, behöver man inte ens ha någon transportör alls! Man ansvarar då själv för att man tar med sina sorterade fraktioner när man annars ändå åker ut till butiken. Antingen finns det då någon Ekopunkt vid butiken eller någonstans i närheten dit man kan sätta sina återvinningsbara fraktioner. Har man andra fraktioner, som inte kan lämnas på en Ekopunkt, uppsöker man en återvinningsstation, där kan man bli av med allt, även problemavfall, och tänk nu efter. Under året kostar allt detta blott grundavgiften. Systemet är helt fantastiskt!!

System 2. Kan man inte ha kompost eller vill man inte, måste man ha soptunna på gården och beställa transportör. Grundavgiften är fortfarande den samma, men transportörens kostnad tillkommer.
Övrigt:
Skulle det vara någon som på grund allmänna färdmedel eller större avstånd inte kan uppsöka protestlistorna, har jag beslutat ställa upp med personlig telefonservice till dom som inte på annat sätt kan ansluta sig till protestlistorna.
Passa på den 9de och 10de mars mellan tiderna 16.00 – 18.00 / Ring tel.: 040 768 1667. De personer som hade sina namn på listorna som försvann från anslagstavlan i Magazin, kan också höra av er per telefon, i fall ni inte redan hittat den nya listan hos godisbutiken i Magazin.

De övriga listorna finns på F:ma E. Mattssons anslagstavla, hos färgbutiken Colorama i S-market komplexet samt på Sparhallens gamla anslagstavla pga. byggarbeten (titta in mellan spelautomaterna).
Ni kan även avge er protest på datorn www.xr.com/mise eller Google protestera mot mise / namninsamlingen.
Kom också ihåg att ju flera bostäder ni äger ( hos Mise är även sommarstuga bostad) och betalar
Mise-avgift för, lika många namn är ni berättigade att ha på protestlistorna, är hustrun även delägare, skall även hon ha lika många namn därtill!
Ulf Nyberg