DELA

Politiker har skyddat NJL som en lejonhona

Nu har vi ju omväxlande väder, ena dagen varm och andra dagen het. Trots det vill vi skattebetalare och ägare av färjor i skärgårdstrafiken veta hur det står till med NJLs betalningar till landskapets verkstad för arbeten på färjorna.

Tjänstemän och politiker har lång tid hållit NJL och skyddat detta bolag som en lejonhona skyddar sin enda unge. Konkurrensverket hade åsikter om upphandlingen då NJL fick börja köra färjorna och det har inte varit fritt från skandaler en enda månad.

Nu kräver vi räkenskaperna tydligt definierade utan något knussel i båda tidningarna på Åland. Ska dom få försvinna från Åland utan att göra rätt för sej?

Märkligt är oxå att politiker och tjänstemän inte svarar på frågor i insändare. Är ni inte läskunniga eller ligger ni på stranden hela er långa semester med skyhöga löner utan tillgång till någon av de åländska dagstidningarna?

Vem av er är den första att betala tillbaka årsavgifterna på färjorna till bofasta skärgårdsbor genom tiderna? Ni är ju politiker 24/7 med möjlighet till möten oxå i semestertid såg jag i ett av bladen.

Svara med uttömmande text i våra tidningar. Rättvisan är A och O i samhället och när det förtroendet för beslutsfattarna vacklar är vi ute på djupa vatten.

Gör nu allt för att inte det sista av vår tro på er ska rinna ut. Då heter det nyval.

Med hopp om bättring

KURRE I JURMO