DELA

Öppet brev till dig som inte tänker ta covid-vaccinet

Du går inte med på allt mainstream-medierna, myndigheter och politiker propagerar. Fast man säger att det är du som är problemet och världen inte räddas så länge du inte är vaccinerad. Det är du som är en fara för samhällen. Det är du som inte är solidarisk, ja till och med du är en egoist.

Fast man sätter mycket tryck på dig, på moraliskt och på politiskt sätt. Tänk på det: Allt är bra med dig. Oroa dig inte.

Det är helt legitimt att ifrågasätta ett vaccin man anser inte är tillräckligt testat.

 

Det är helt legitimt att stå upp för sina barn då det nu propageras även vaccineringar för dem.

Det är helt legitimt att säga: Här går gränsen.

Så nej. Du är inte problemet. Du är del av lösningen. Därför du bidrar till åsiktspluraliteten som leder ett samhälle framåt genom en diskurs som behövs.

Så låt mig avslutningsvis uppmuntra dig att även i fortsättning står för dina åsikter. Även om man kallar dig för konspirationsteoretiker, antivaxare, högerpopulist och så vidare. Tänk på en sak. Du är inte ensam. Det finns många som inte är experter men ändå vågar tänka själv.

Vi står kanske inför ett vägval. Antingen växer demokratin under denna kris eller den dör. Det ligger i dina händer. Saker tar ett slut när folket säger nej.

RENÉ JANETZKO