DELA

Om brott och straff

Brott och påföljd samt intressebevakning igen.

Den långa rad av brott mot liv och egendom samt rattfylla och ingen körrätt ger den löjliga domen 60 dagar villkorligt och körrätt i juli i år. Vad har denna dom med rättvisa att göra? Inget överhuvudtaget.

Folks rättsmedvetande får sej en hård törn och polisernas arbete för att hindra vettvillingen att göra mera skada rinner ut i sanden. Dessutom fanns flera personer i fordonet och dessa var i livsfarligt läge och hade kunnat skadas för resten av livet eller dö direkt. Att ta i beaktande ung person är förkastligt. Gärning är gärning och ska inte innehålla förmildrande omständigheter, för att domen ska vara avskräckande.

Villkorligt är inget straff, det skrattar bara förövaren åt. Har inget personligt mot någon i sak men folkvett är inte förbjudet.

Intressebevakare och deras beskyddare Magistraten är ständigt orsak till förargelse då inget i sammanhangen är smidigt utan opersonligt stelbent byråkratiskt. Det har gjorts tv-program om hur intressebevakare skott sej på klienters pengar och klientens parti tar endast klienten och ingen hör på denna. Detta system med magistrat som gömmer sej bakom sekretesslag måste skrotas och göras om så det finns möjlighet att stoppa att brott begås samt ge de inblandade mänsklighet och reglerna mänskliga, så utrymme finns att i varje enskilt fall kunna se vad som är bäst för människan. Man ska väl inte ha byråkrati för byråkratins skull och göra livet knöligt för folk i onödan.

Kurre i Åva