DELA

”Olle hade inte behövt dö”

Min älskling Olle Brostedt dog. Han smittades av covid-19 på Trobergshemmet. Han hade inte fått sin tredje vaccination, som han borde ha fått. De var förvånade över det på sjukhuset. Han hade heller inte blivit testad på Trobergshemmet. Vem bär ansvaret när personalen var smittad för länge sedan? Personalen har bytts ut dagligen, nya okända ansikten dagligen.

Han skulle inte ha behövt dö. Han dog på grund av ouppmärksamhet på Trobergshemmet.

Leije Portnoj

Vi beklagar din sorg. Mariehamns äldreomsorg har drabbats av coronaviruset, såsom många andra. Vi följer gemensamma direktiv från smittspårningen och har dagligen kontakt med dem. Orsaken till att det kan ha funnits flera olika personer beror på att sjukdomen drabbar alla, även personalen, och alla som är i karantän behöver ersättas. Antalet personal hålls så minimal som möjligt men påverkas utifrån den aktuella situationen.

Evelina Grandell

När Nya Åland frågar efter förtydligande om vaccinerings- och testningsfrågan som insändarskribenten kritiserar så svarar Grandell Rosenlund så här:

”Vi får inte kommentera enskilda ärenden via media, dessa måste göras enligt en specifik rutin för korrekt hantering.”

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp