DELA

Misstroende mot sittande regering

Jag anser att frågan gällande beställningen av elhybridfärjan och sittande regerings hantering av saken påvisar ett så gravt misskötande av regeringsuppdraget av sittande regering att den inte kan sitta kvar. En misstroendeomrästning borde och måste göras av oppositionen.

Regeringen har gjort ett gravt juridiskt misstag eller ett dyrt val, troligtvis har tjänstmän inom förvaltningen varnat för detta, men man har valt att gå emot alla juridiska rekomendationer och förvaltningsmässigt vedertagna principer för att få igenom sin egen politiska agenda.

Man har medvetet gissat vad skadeståndet skulle bli, men gissat grovt fel.

Nuvarande regering tycks tro att bindande juridiska avtal gjorda av en annan politiskt sammansatt regering inte är bindande för en nytillträdd regering. Vad man skall säga kring detta vet jag inte, antingen är sittande regering totalt juridiskt inkompetent eller så har man avsiktligt slösat skattebetalares pengar genom att medvetet dra på sig ett skadestånd. Bägge alternativ är lika illa.

Att en sittande regering kan fortsätta regera när man redan har visat på ett så uppenbart förakt för lag och avtal är en gåta. Vem vill ingå något som helst långsiktigt avtal med en myndighet där villkor och ersättning styrs av vilka politiker som råkar sitta i lagtinget just denna mandatperiod?

Det riktiga vore att nuvarande regering tog sitt ansvar och avgick självmant och om dom inte gör det så borde regeringen tvingas ut genom misstroende.

FÖRBANNAD VÄLJARE

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp