DELA

Mess tisdag

Namnförslag på Nyhamns vindmöllorna sku va: Ole, Dole, Doff, Kinke, Lane, Koff. Ett passande namn alla minns den ramsan, eller? 0400.

Tror inte att Optinovas löner kan vara lägre än Plastos. Där betalas svältlöner om man inte har gullegristillägg förstås. Dessutom verkar det som om de försöker mygla bort allmänna höjningen fr.o.m. okt. Ingen information som vanligt. 0457.

Dagens fetaste ris till föräldrarna åt de två gloparna i 8-10-års åldern som fick vara ute och vandra i Godby kl 22 söndagkväll. Har ni lärt dem, eller bara allmänt låter de gå runt med smällare som de skickar iväg på hund och ägare som är ute på kvällspromenad? Fy vad arg och rädd både jag och hund blev! 0457.

ÅLCOM, får man rabatt på räkningen nu när re-tv inte fungerar? 040.

Så här i valtider så skulle det vara intressant att veta vilka partier (politiker) som tycker att samhället ska vara med och bygga en ny konkurrerande golfbana till de två redan befintliga… Skattebetalande röstare.

Supersöta Susanne Lund, är hon singel? Lilla jag.

En fråga till Vikingline, finns det trådlöst internet på ADCC? Ung aktieägare och trådlöst surfare.

Undrar om tjejen på ergoterapin är singel och hur gammal är hon?=) 0457.

Hallå du som har din gråa Ford parkerad på Måsvägen 3, fast du bor på Måsvägen 5, eller ha du flyttat till Måsv.3? Säg upp din lägenhet då de finns de som inte har någon lägenhet. Mvh arg hyresgäst.

Blå L&M i land och på Silja: tjära 6 mg, nikotin 0,5 mg, kolmonoxid 7 mg. På Ålfen 8/0,7/9 mg. Mysko! Försöker VL öka folks nikotinberoende i det fördolda eller? 0400.

Kan inte hålla mig längre! Tack Nya Åland för att vi slipper läsa liknande i vår tidning: ”Gamlans” urbota korkade svarskommentarer i sms-spalten! Varför inte fet stil? 040.

Oj, vad bra valmaskinen är! Frågorna är bra utformade och jag får klara besked om vilken kandidat som passar mig! Väljare.

Till de politiker som nött lagtingets bänkar, när ni varit där: Tala i stället om vad ni gjort under de år ni varit invalda, inte vad ni kommer att göra om ni blir det. Det är framtid och kan ni politiker se in i den? Tveksam.

Jag undrar vart man får komma och prova rida på häst, privat. En som är lite rädd.

Du som undra om Tom Y är singel? Det är han inte, han är lyckligt gift så du kan lugnt glömma honom och fara till Arkens nattklubb och dega som alla andra desperata gör. En som vet.

Jag trodde Åland var demilitariserat! Och så bygger man KK-bunkern! 040.

Du som skrev om-längtan… detta är romantik på hög nivå! Gör slag i saken, gå fram, slå armarna om honom och utan ord håll hårt. Det kan inte missförstås! Lycka till.

Jag håller med BB-personalen. De nya sjukhuskläderna är fruktansvärt fula. De ser ut som omsydda 80-tals gardiner. Det vore kul att få en kommentar av den som beställt dessa gardin/pyjamasar. 0457.

Till Norrö stugby med flera. Hur många gånger måste de påpekas att era fiskegäster tjuvfiskar dagligen? Dessutom har de mage att uppträda hotfullt och otrevligt när man tillrättavisar dem. Boda, Bjärström och Postad ingår inte i era fiskevatten! Trött.

Tack KE HUD FLE för dina mycket intressanta siffror om IFK:s placering i fotbolls-Europa. Att IFK har en placering på plats 363 i Europa är ju smått sensationellt bra. Att IFK är bra visste vi ju förut eftersom man är femte bäst i ett så pass bra fotbollsland som Finland. Finlands världsranking är ca 40 av 210 länder på Fifas ranking. Inte illa! Europa är världens klart tuffaste fotbollskontinent med 50 länder som tillsammans har ca 150.000-200.000 fotbollsklubbar och föreningar. Att vårt lilla IFK har placering 363 i dessa sammanhang är ju närmast osannolikt för att inte säga fenomenalt. Nu, om inte förr, kan vi verkligen vara stolta över vårt grönvita IFK. Henrik och Olle.

Bra skrivet Yvonne Mattsson! Agendamänniskorna sitter och spelar från läktaren och tror att alla som har invändningar är motståndare till eko. 0457.

Den som vill ha tunnel till Föglö, golfbana i Godby, eluppvärmd fotbollsplan i Jomala och motorbana i Eckerö Skag ska rösta. 040.