DELA

Liberalerna har många nya lagtingskandidater

Chefredaktör Nina Fellman har tagit en titt på listorna till lagtingsvalet och har under rubriken ”Färskt blod för den åländska demokratin” dragit några personliga slutsatser om de olika partiernas kandidater, som sig bör.
Vi vill gärna komplettera genom att understryka att liberalerna faktiskt har 26 personer som ställer upp i lagtingsvalet för första gången, många intressanta personer från många olika samhällssektorer.

Eftersom en hel del namn uppmärksammas på till exempel den socialdemokratiska listan, kan en närmare titt på den liberala listan visa att vi också har personer som representerar kultur, musik mm Vi har också icke nordiska personer på vår lista, till exempel Ben Haidari, fast han kanske uppfattas som väldigt åländsk vid det här laget. Det är bra.
Vi har också fem personer som är 30 år eller yngre, men givetvis också äldre personer, också sådana som varit med länge. Samhället består av personer i olika åldrar. Det är bra om också beslutsfattarna representerar olika ålderskategorier.
Christina Johansson-Gammals
partisekreterare
liberalerna