DELA

Lägg ner rysshatet

Folk i väst verkar helt tappat vettet. Man kan inte radera all vår historia bara för att en ledare verkar tappat fattningen. Kanske borde folk läsa sin historia på nytt för att fatta att mycket vi har kan vi till stor del tacka ryssar för. Här på ön vandaliserar man historiska monument precis som i Finland och övriga världen pga kriget i Ukraina helt utan verklighetsuppfattning. Varifrån fick Mariehamn sitt namn? Man har glömt att utan Lenin hade vi varit en del av Ryssland idag men hans staty togs bort i Finland precis som många vill göra här med statyer, man har även glömt att Ryssland (Sovjetunionen) spelade stor roll i att krossa Hitlers arme.

Den ryska befolkningen är för det mesta helt vanliga människor precis som alla vanliga ålänningar. Det är ingen som tänker på hur mycket dessa vanliga människor som tyvärr lever under en diktator får lida av västvärldens rysshatspropaganda och blockader. Otroligt många ryska medborgare som lever utanför Ryssland och jobbar och betalar skatter som andra hindras att leva på grund av västvärldens idiotiska beslut. Dessa beslut som dessutom inte påverkar Diktatorns agerande det minsta.

Reagerade starkt på att man till och med valt att i skolpjäsen inte nämna namnet på detta land från östra Europa trots att det finns elever med bakgrund i landet. Ska dessa människor behöva stryka sitt förflutna på grund av våra beslut. Vad har flugit i huvudet på folk här på ”Fredens öar”. Ni borde skämmas allihop inklusive våra ledare. Vi kan inte radera all historia och ytterligare förstöra livet för helt vanliga hederliga människor som vill leva och göra rätt för sig bara pga deras härkomst. Då kan man ju lika gärna skicka iväg alla flyktingar också som kommer från diktaturer. Och hur skulle vi kunna tolerera svenskar som man på Åland verkar vilja förknippas med. Då detta har varit ett av Europas största erövrare/härskardöme. Min morfar var med i kriget mot Sovjet så länge att hans far inte kände igen honom när han återvände hem. Men inte ens han kunde hata ryska folket trots att han senare i kriget förlorat sitt föräldrahem och sina hemtrakter och ett antal släktingar och vänner.

Dags att tänka till ens lite innan ni agerar i fortsättningen.

Ingen vanlig människa vill ha krig, så låt oss alla vara fredliga och hoppas att krigen kunde få ett slut under det nya året.

”MEDMÄNNISKAN”

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp