DELA

Krig i Europa

Trodde aldrig att jag under min livstid skulle få höra att ett krig pågår i Europa. Men nu är det är tyvärr verkligheten och det känns inte särskilt roligt att det är så. Men samtidigt om man skall vara lite ironisk så fick media något annat att fylla nyheterna med än denna sedan länge kända pandemi som vi också skall bekämpa och hålla på en hanterbar nivå.

Men samtidigt så känns inte corona så stort längre nu när kriget i Ukraina fyller våra nyhetssändningar i tv.

Man kan inte undgå att fundera över vad detta kommer inbära för Norden och för hela Europa och om vår rätt till rörlighet kommer att påverkas av det som sker nere i Ukraina? Och vad är det som säger att Ryssland nöjer sig bara med Ukraina? Det finns ju fler länder runt om dom som dom kan försöka inta till exempel Finland eller nått av Baltikum-länderna? Putin är ju som bekant en oberäknelig man som igen vet var man har som hela tiden byter fot. Han kanske är duktig på att planera saker men han verkar inte bry sig om att miniskor får lida när han tar det han vill ha. Personligen så vill jag se ett slut på vansinnet i Ukraina snarast men det kommer säkert ta månader till och med år innan vi är där.

Men hoppas kan man ju alltid. Varför skola människor strida, varför skall det flyta blod, varför skall så många lida blott för andras övermod?

FUNDERSAM