DELA

Jag har varit med i samtliga riksdagsvalsdebatter på Åland

Det räcker nu med försök till smutskastning. I onsdagens Nyan gör Per-Åke Aspbäck det gällande att jag inte skulle ha mött allmänheten i debatter, något som gör mig ledsen eftersom det är en ren och skär lögn.

Jag har varit med i samtliga debatter som hittills har ordnats på Åland för kandidaterna. Den första var om sjöfart (28.2), den andra om jämställdhet (8.3). Jag var med i Nya Ålands och Åland 24:s debatt (25.3), handikappförbundets debatt (7.4) och senast nu i tisdag kväll på Arkipelag (14.4), då Aspbäck och jag också hade en trevlig pratstund efter debatten.

Att Aspbäck bara en dag senare i en insändare påstår att jag inte var på plats, gjorde att jag fick morgonkaffet i vrångstrupen. Vad den aktiva socialdemokraten Aspbäck har för motiv vet jag inte. Jag har aldrig förväntat mig att han eller Socialdemokraterna ska dela alla åsikter med mig, något jag har full respekt för. Men på samma sätt önskar jag, om inte samma respekt, så åtminstone att man håller sig till sanningen. Att smutskasta och sprida lögner på det här viset känns både orättvist och inte som fair play.

Mats Löfström

Riksdagskandidat

En ursäkt till Mats L

Jag vill be Mats Löfström om ursäkt. Ingen av kandidaterna har heller varit med på samtliga debatter.

Per-Åke Aspbäck