DELA

Inte seriösa kandidater

Snart är det riksdagsval och lagtingsval igen.

Snart är det lagtingsval och vi skall välja lagtingsledamöter, men då blir man ju och fundera på vad som har hänt det senaste året och har de som då var invalda hållit sina vallöften.

Jo, vissa har gjort det och andra inte, och sedan har vi de som har varit lite väl många gånger ute i blåsten, med sin framfart. Då frågar man sig nog att är de rätta personer att vara i lagtinget? Se bara på Igge Holmberg, i Åbo Underrättelse (29.09.2012) har man gjort en ledarskrivelse om hans dekal på bilen med texten: ”Vissa människor lever bara för att det är olagligt att döda dem” vad säger det om Igge som person och lagtingsledamot?

Att han sedan täcks ha svarat till tidningen Åland 27.09.2012 ”Så länge jag inte gör något enligt texten på dekalen är det inget att bli upprörd över, och jag tror inte att någon på allvar tror att jag tänker ta livet av folk.” Men att uppmana är bra enligt dig, Igge?

Detta är så osmakligt och oacceptabelt att han inte borde få sitta som ledamot i lagtinget. Att han sedan har upprepade gånger varit i blåsten så har man från Socialdemokraternas sida bara klappat honom lite på axeln och anser att det är bra. Att han fick en klapp på axel då han fick böter för lindrig misshandel är en sak, men att ha en dylik dekal på sin bil och som är uppmuntran, så anser jag att då är man inte lämplig.

Men är man som Igge arrogant och nonchalant och tror att partikamraterna klappar honom på axeln och säger: ”voi, stackars liten” så skall vi väljare sätta ner handen och visa att vi inte godkänner liknande saker av en invald.

För övrigt så bör man som väljare titta noga på de uppställda kandidaterna och verkligen se om det är en person som skall bli invald i lagtinget, och är de nya så seriösa som Camilla Gunell i ett pressmeddelande hävdar. Att Camilla Gunell skriker och slår luren i örat på folk då hon representerar partiet är ganska så oseriöst och omoget gjort av henne.

Så bästa väljare, även nu till riksdagsvalet, rösta på rätt person och på en person som verkligen kan stå på sig både i riksdagen och i lagtinget. Vi behöver någon som verkligen kan representera oss vanliga människor på Åland och för att se till att vi har det bra och bort med oseriösa kandidater som uppmuntrar folk till olagligheter med sina dekaler eller som inte vet hur man skall uppföra sig i telefonen och som representant för ett parti.

Susann Laag-Söderström