DELA

I samarbete med Visit Finland lyfter vi skärgården

Vi undertecknade turistföretagare har 4.11 deltagit i en hel dags workshop tillsammans med cirka 40 likasinnade. Platsen var Silverskär och arrangören Visit Finland och Visit Åland.

Visit Finlands projekt Maritim Skärgård handlar om att marknadsföra Finlands skärgård, där Åland utgör en viktig del, till nya gäster från Tyskland, Frankrike, Holland och Schweiz. De är resvana medelålders människor som vill se och uppleva något unikt.

Vi är glada för möjligheten att vara engagerade i projektet. Vi vill bidra med vår erfarenhet, vara med och profilera Åland och skapa ett utbud som de här gästerna vill ha. Vi har redan mycket att erbjuda: boende, god mat och natur.

Men vi vill jobba vidare för att våra företags utbud skall möta den efterfrågan på unikhet och specialiteter som de nämnda målgrupperna kan tänkas ha. Det gäller att utveckla, paketera och marknadsföra!

I samarbete med många andra åländska aktörer kan vi erbjuda unika naturupplevelser, speciella besöksmål, minnesvärda middagar tillredda av högklassiga råvaror och mycket annat som mellaneuropeiska besökare söker på sin Finlandsresa.

Vi vill och kan vara med och förmedla budskapet och erbjuda den unika skärgården, och ser härmed fram emot ett gott samarbete.

Désirée Johansson, Kumlinge Stugor och Restaurang Kastören, Kumlinge

Maija Nordberg, Nordbergs Stugor, Kumlinge

Tiina Thörnroos, Pellas Gästhem, Lappo

Olof Salmi, Sandösunds Camping & Resort, Vårdö

Satu Numminen, Kumlinge