DELA

Hör ni politiker, stopp-stopp-stopp!

Samhällets pengar skall finnas och cirkulera i samhället och inte hos er eller i era fickor, där de inte genererar vare sig arbetsplatser eller något förnuftigt överhuvudtaget alls!
Er lön är redan nu för hög och ni gör inte ens rätt för det som överstiger 1500 – 3000€/månad. Dessutom tar ni ut skattemedel bland annat till kläder och fyllefester, där man bjuder sig själv en halv liter starksprit, hel flaska vin och andra alkoholhaltiga drycker till efterrätt. Enligt min bedömning är sådan konsumtion snudd på yrkesalkoholism och våra missbrukare skulle säkert bli jätteglada om de ens fick lite betalt för att dricka.

Att ni med helt vidöppna ögon tvingat stadsdirektören emottaga en oresonligt hög lön, är blott en politisk grej, så att ni nu skulle ha någon att jämföra er med och därmed kunna åberopa löneförhöjningen. Till den här löneförhöjningen måste bland annat sjukkostnadsavdraget och tandreformen avskaffas, för att kunna inkassera dessa skattemedel. Ni har väl inte tänkt att dessa pengar skall regna ner från skyn eller vad??
Jag påminner mig parallellerna till den förbaskade fordonsskatten, den skulle blott lånas, ett eller två år av folket, men när ingen opponerade sig eller protesterade, så stal man dessa pengar av folket för att kunna höja sin lön.

Politik är jämförbart med orden; ful hantering av folkets pengar och ni skall på inga villkor tillåtas ha rätt att själva och/eller enligt någon slags självgodhets tycke höja er lön.
Låt folket rösta om de anser ert tilltag att skaffa fram dessa skattemedel genom alla de nedskärningar i samhällets välfärd, som ni planerar. Tror ni att dessa kan accepteras som löneförhöjning till er?

Ert begrepp att ingen vill arbeta inom politik till följd av att det är dåligt betalt.
Det här kan vara riktigt nyttigt, ty i vilken bok man än läser om ekonomi, så stöter man på begreppet att den offentliga sektorn är för dyr och alldeles för stor.
Ja, just det, det är i den ändan man skall börja spara och trappor städas alltid uppifrån!
Hörde nyligen i nyheterna att lönerna är alldeles för höga i Finland och ni politiker har ytterligare tänkt förvärra denna situation, eller har ni tänkt skapa ett eget Grekland här?
Ulf Nyberg