DELA

Hej, alla anonyma!

Jag läste era mess i måndagens tidning och har en del frågor och kommentarer. Så undrar jag till exempel på vilket sätt du, 050, upplever dig själv som ett hot? Kunde också vara roligt att veta vilka som tillhör den där debatteliten som du pratar om. Har de förresten några särskilda privilegier eller så? Och var på den elitskalan tycker du att du själv befinner dig?
Till 0457 vill jag bara meddela att trots att jag är en av de som knorrar över anonymitet, så har jag ännu inte fyllt sextio år. Din statistik är tydligen bristfällig. Vidare håller jag med signaturen ÖH om att ingen är tvingad att läsa messa-spalten – och öh, ja, jag är inkonsekvent som idag både läser och kommenterar den, trots att jag inte fattar fördelarna med att inte ömsesidigt presentera sig när man utbyter åsikter med varandra.

Vidare tror jag att -64 kan vara helt lugn. Tidningarna kommer nog att behålla sina messa-spalter. Båda chefredaktörerna försvarar dem, kanske delvis för att de lär ha ett väldigt högt läsvärde. Jag vet inte vilka slutsatser man ska dra av det. Att tidningarna ska skaffa roligare kåsörer kanske? Eller ge mer utrymme åt de mest underhållande och slagfärdiga bland signaturerna, och rent av ge dem ett arvode?
”Road anonym messar” måste nog utveckla sitt inlägg lite mera. Vem har velat förbjuda vad? Och nej, jag tar dig tillsvidare inte på allvar. Jag tror du är en rackarns filur och riktig liten lustigkurre. Liksom för övrigt den 040, som menar att klottret på stan har minskat med messa-spalternas tillkomst. Han verkar vara ett så kallat troll – alltså någon som skriver inlägg bara för att reta andra och egentligen är helt ointresserad av debatten som sådan. För jag tror inte på allvar att 040 menar att vissa yrkesgrupper ska beläggas med munkavle. Nej, ett litet troll är du, 040!

För är jag håller jag delvis med 0457, hävdar att 0457 är totalt felinformerad och vill slutligen rikta mig personligen till 0457 och säga ja, jag vet naturligtvis vem du är. Inte särskilt svårt att räkna ut, med hjälp av ett brett kontaktnät och en viss slutledningsförmåga. Själv är jag en fullständigt anonym skärgårdsbo, som alltid undertecknar mina insändare med ett helt slumpmässigt valt namn.
Åsa Lind