DELA

Har skyddsbehovet minskat?

Så sent som februari förra året skrev Fredrik Rosenqvist att massinvandring av flyktingar till Europa, Sverige och även till Åland var rena lottovinsten för länderna.

De som var skeptiska till det hela kallades, om de överhuvudtaget fick komma fram i media, för rasister främlingsfientliga och gud vet allt.Tänk vad det kan svänga.Gränserna stängs och kontroller införs vid gränserna så inte en flykting släpps in utan asylskäl. Det senaste i Sverige är att polisen vill kalla in militären för att hålla ordning på flyktingförläggningarna.

Man kan ju se vart alla flyktingar vill komma som korsar alla länder från Medelhavet, jo Sverige och Tyskland. Jag anser att massmedia har en stor skuld till den uppkomna flyktingkatastrofen genom propagandan om vad bra det är för landet att ta emot de massinvandrande flyktingarna. Man kan ju fråga sej om skyddsbehovet minskat för flyktingarna när nu Europa har stängt sina gränser.

Hjälp på plats har kanske inte varit så dumt som ett visst parti i Sverige förespråkade. Det kan utläsas på opinionssiffrorna att de hade rätt. Tur att Åland inte har egen behörighet i flyktingfrågan för då hade vi haft samma problem som i Sverige såsom massmedia här på Åland förhärligar massinvandringen.

Att ta emot flyktingar är hel ok men de måste ges ett anständigt liv för att introduceras i samhället och då kan man inte som i Sverige hålla dem i flera år på flyktingförläggningar och förortsghetton.

God Jul och Gott Nytt År önskar

Jack Sjölund